среда, 18 октября 2017 г.

Аналітичний звіт
про підсумки виховної  роботи
у 2016-2017 н.р.
Судіївська ЗОШ І-ІІ ступенів - школа сприяння творчому зростанню особистості.
Формування творчої особистості кожного учня, здатного забезпечити прогрес нації через інноваційні підходи до розвитку індивідуальних здібностей учнів у позакласній роботі керується провідними ідеями:
- вихованням високоморального підростаючого покоління, формування у нього українського менталітету на основі відродження національних традицій свого народу, розвиток ціннісного ставлення особистості до суспільства і держави;
- створення необхідних умов для фізичного розвитку школяра, збереження та зміцнення його здоров'я , розвиток ціннісного ставлення до свого фізичного, психічного та морального « Я»;
- духовно - моральне виховання, головною метою якого є орієнтація на загальнолюдські цінності, формування ціннісного ставлення до людей;
- розвиток таланту, розумових здібностей учнів, формування у них високої пізнавальної культури, організація здорового дозвілля ,становлення ціннісного ставлення до свого психічного та соціального « Я»;
- підготовка школярів до господарчо - трудової діяльності, формування ціннісного ставлення до праці;
- створення умов для вільного вибору світоглядних позицій, формування ціннісного ставлення до мистецтва та культури;
- розвиток волі, інтересів, віри в свої сили, здібності індивідуалізація виховання на основі ідеї захисту дитини, сфери її спілкування, охороні здоров'я.
Прагнучи зробити шкільне життя змістовим , багатим , різноманітним, захоплюючим залучався учнівський актив, органи самоврядування , шкільний парламент до участі в плануванні виховної роботи та організації і проведенні загально шкільних виховних заходів.
Учнівське самоврядування в школі забезпечується діяльністю Шкільного парламенту (7-9 кл, президент – Макаренко Олександр , уч.9 класу), голова дитячо-юнацької організації «Краяни» Діана Кисла  ( уч. 5класу), групи-супутники «Країна Барвінкова» (1-4 кл.) та  група «Волонтери» (керівник Якушенко Максим , уч. 9 класу).
Постійно проводились засідання шкільного парламенту відповідно до графіку. Також було проведено засідання президентів класних парламентів Судіївського школи на тему « Лідер – значить перший»

               Плануючи виховну діяльність в школі ми керувалися наступними

                                                            документами:

* План заходів щодо реалізації обласної концепцї виховної діяльності навчальних закладів Полтавської області на 2016-2017 роки.
* Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів . затверджені наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 31.10. 2011р. №1243
* Концепція національно-патріотичного виховання, наказ Наказ Міністерства освіти і науки № 3754/538/49 від 27.10. 09 р.
* Постанова КМУ Про затвердження Державної цільової соціальної програми  подолання та бідності на період до 2015 року
* Наказ Президента України від 25.06. 13р. про національну стратегію розвитку освіти в Україні до 2021 р. №344
        І півріччя 2016-2017 н.р. було проектовано згідно з таким напрямком виховної діяльності – виховання цілісного ставлення особистості до суспільства та держави.
В І семестрі 2016-2017 н.р. були проведені наступні виховні заходи:
·        Для розвитку ціннісного ставлення до природи провели конкурси малюнків «Осіннє сяйво», «Природа мого села», «Золотого урожаю я очима споглядаю», «Збережи ялинку», конкурс аплікацій з природничого матеріалу «Городні дива », святковий захід до Дня врожаю «Усі родичі гарбузові», огляд-конкурс на краще  внутрішнє озеленення, вікторина до Дня туризму «Орієнтування на місцевості», акція «Годівничка», в рамках акції проведено трудовий десант біля пам’ятного місця села  «Для вас наша шана».
·        Для розвитку ціннісного ставлення до культури і мистецтва проведені День ввічливості, виставка «Видатні люди Полтавщини», виставка літератури «М. Грушевський –  філософ,вчений, педагог», відзначили «День української мови та писемності», виставка дитячих робіт та малюнків «Світ моїх захоплень»,  відбулося свято «Пісня – об’єднує» до Дня музики, вшанували пам'ять видатного українського патріота і шоумена Андрія Кузьменка «Скрябін -  Ти з нами…»
·         майстер класи по виготовленню і реставрації новорічних прикрас, конкурс на краще новорічне привітання та вірш про Св. Миколая,виставка «Дерево ангелів бажань»,  операція «Чистота мови – чистота – душі», новорічний вогник «Бувають чудеса».
·        Для розвитку ціннісного ставлення до сім’ї, родини, людей святковий концерт до Дня працівників науки і освіти «Учителю і другу», конкурс малюнків «Вчителям на передодні»,  участь у святковому концерті присвяченому Дню ветерана та людей похилого віку для Горбанівського Будинку –інтернату  «Зі святом!»,акція милосердя «Подаруй радість», спортивне свято «Тато, мама і я  - спортивна сім’я», свято «Картопля – другий хліб».
·         Для розвитку ціннісного ставлення до суспільства та держави  проведено перший урок «Щоб у серці жила Батьківщина», тиждень пам’яті до Дня визволення Полтавщини (загальношкільний та сільський мітинг «Мій край – Полтавщина, краса неозора!» відвідування ветеранів війни вдома), тиждень Захисника Вітчизни, заходи спрямовані на на вшанування пам’яті жертв Голодомору і політичних репресій 1032-1933 рр. лінійка «І запалали свічки пам’яті та скорботи…», створення куточку пам’яті «Голодомор – геноцид: пам’ятаємо», акція « Запали свічку», перегляд документального фільму «Геноцид: ХХст.», фотовиставка «Пам’яті жертв голокосту», виставка літератури «Голодомор 1932-1933р.р.», урок пам’яті «Бабин Яр», вшанували пам'ять Дня танкіста історичною довідкою  «З історії виникнення», привітали працівників ФАПУ з професійним святом Днем лікаря.
·        Для збереження та зміцнення здоров’я Класні керівники провели ряд бесід на цю тему. Перегляд відеофільму "Як уберегтися від ВІЛ/СНІДу"(5 -9кл.)Усний журнал "Це повинен знати  кожен" (5 - 9 кл.)Єдина  класна  година "Жити  в  світі  в  якому  є  ВІЛ" (5 - 9 кл.)Фотовиставка "ВІЛ /СНІД --загроза  людству".Тенісний  турнір, приурочений Всесвітньому  дню  боротьби  зі СНІДом.Флеш- моб "ВІЛ- СНІДу -НІ!" (1-4). Казка "Місточок до щасливого майбутнього" спрямування на форимквання здорового способу життя за загальнлюдських цінностей. Зустріч з лікарем АСМ. Бесіда на тему "Профілактика ВІЛ-СНІДу". Виставка літератури приурочена "СНІД: подумай про майбутнє - обери життя".
·         Для розвитку  ціннісного ставлення до себе      до Дня фізичної культури та     спорту Лінійка відкриття: - весела аеробіка; виставка  літератури «Олімпійський рух»;спортсмени нашого села;  спортсмени нашої школи ;  виставка малюнків «Сильні,сміливі, спритні». Фізкультхвилинки під час уроків. «Весела аеробіка» .  Зустріч з лікарем  Судіївської амбулаторії загальної практики  сімейної медицини Петренко Р.Ю.  «Культура харчування».  Фізкультхвилинки під  час уроків. Відвідування спортсменів с.Судіївка в дома та привітання їх квітами зі святом. Фізкультхвилинки під час уроків. Спортивні змагання  «Ми сміливі спритні і кмітливі»  для    учнів 1 -4 кл. Змагання з настільного тенісу для 5-9 кл.  Анкетування «Чи здорові ви фізично?» для школярів.«Спорт і я   - веселе життя»    для 5-9кл. Бесіда для 2 кл. «Історія Олімпійських ігор». Година спілкування «Фізичні вправи – шлях до здоров’я» для 4 кл.  Бесіда з учнями 1 кл. «Спорт – запорука здоров’я».  Свято здоров’я тагарного настрою «Тато, мама і я – спортивна сім’я» для 3 кл.  Лінійка закриття «Олімпійського тижня». Всіх переможців  та учасників нагороджено грамотами. захід «Покрова – день козацтва», урочиста лінійка «Вернісаж талантів» (нагородження учнів за участь в конкурсах).
·        Для розвитку ціннісного ставлення до праці    проводились санітарні дні,періодичні прибирання території школи, здійснили прибирання біля пам’ятника та Стелли загиблим воїнам, неодноразово проводилися рейди-перевірки стану підручників «Живи, книго!», день учнівського самоврядування.

                                                Аналітичний звіт
про підсумки виховної  роботи
у 2016-2017 н.р.
В  ІІ семестрі 2016-2017н.р. були проведені наступні виховні заходи:
·        Для розвитку ціннісного ставлення до себе: відбулася виставка учнівських робіт , малюнків «Світ моїх захоплень». До місячника морального  виховання відбувся конкурс «Країна добрих справ».
·          Для розвитку ціннісного ставлення до праці    проводились санітарні дні,  в школі відбувся суботник по впорядкуванню території де активну участь взяли не тільки учні, а й вчителі тому всі учасники нагороджені грамотами, здійснили прибирання біля пам’ятника та стели загиблим воїнам,висадили  квіти Петунії за участі спонсорів-квітникарів (Поліщук В.,Федоренко С., Пушкаренко Л., Романцов О., Гудзенко Н., Лимар С.) неодноразово проводились рейди-перевірки стану підручників «Живи, книго!», творчі звіти груп-супутників «Країна барвінкова», ДЮО «Краяни» та учнівське самоврядування «Лідер».
·        Для розвитку ціннісного ставлення до природи провели конкурси малюнків «Птахи рідного краю, «Весняні первоцвіти», «Моя мама найкраща», , огляд-конкурс на краще упорядкування квітника,  акція «Новосели» та «Посади дерево», «Квіти – окраса школи» очистили територію шкільного саду від чагарників та спиляли сухі гілки на яблунях, винесли згребену суху траву, скопали квітникові насадження біля пам’ятника загиблим воїнам та Стелли, прибрали головну алею в парк, брали активну участь у сільських мироприємствах по окультуренню села .
·         Для розвитку ціннісного ставлення до культури і мистецтва у формі твочого звіту  відбулося свято зустрічі Весни і проводи Зими. Учні  нашої школи по традиції є  щорічними учасниками районного огляд-конкурсу «Веселка» художньої самодіяльності. Цікаво, весело та змістовно пройшло свято «Масляна, яка ж ти мила!». У переддень свята День матері яке відзначають 8 травня в цьому  році у школі педагог-організатор разом з школярами провели лінійку присвячену цьому дню.  9 березня відбувся у школі захід присвячений дню вшанування пам’яті видатного українського  поета, художника Тараса Григоровича Шевченка.  Провели  виставку «День вишиванки» та історія виникнення цього дня.
·      Для розвитку ціннісного ставлення до сім’ї, родини, людей . Учні нашої школи вшанували пам'ять про страшну атомну трагедію, яка сталася  в Чорнобилі «Чорнобиль – трава гірка». Творчий звіт педагога-організатора Лимар С.О., став одним з заходів присвячених творчості дитини, як різносторонній особистості, яка набуває поступово «компетентність» у знаннях та розвитку.   Веселощами та цікавістю супроводжувалося в 1 класі  «Свято Букварика». А серйозністю і не звідністю відзначилося дійство учнів 4 класу «Прощавай, початкова школо!»
·                   Для розвитку ціннісного ставлення до суспільства та держави  «Відлуння Афганських гір» таку назву мала проведена лінійка. День Соборності України не забули відзначити і провести лінійку «Слава героям Крут». Вшанували пам'ять жертв  голокосту який відзначають по всій Україні.  До дня вшанування Героїв Небесної Сотні в школі проведено військово-патріотичну гру «Котигорошко» на якій була присутня гість методист РМК Остапенко Л.Ю. традиційно учні та педагоги нашої школи взяли участь у сільському мітингу присвяченому Дню примирення та Дню Перемоги. Напередодні Дня Європи в Україні у школі проведено виставку «Історія виникнення Європейського Союзу».  « Свято Останнього дзвоника» не є завершальним, а тому попереду ще чекаємо на «Випускний 2017».
·        Для збереження та зміцнення здоров’я  Пройшли бесіди, перегляд відео-роликів, які підготував завуч школи петров Р.Г. та тренувальні навчання з ЦЗ  з метою  поглибити знання учнів щодо надзвичайних ситуацій, їх типів, причин виникнення. Ознайомилися  з правилами поводження під час надзвичайних ситуацій та способами захисту від надзвичайних ситуацій. Провели навчальну евакуацію учнів та підрозділів відповідно плану евакуації школи.
              Отже, можна зробити висновок, що завдання, поставлені на
І Ісеместр 2016-2017 н. р., виконані.
Педагог-організатор                                               С.О. Лимар


Комментариев нет:

Отправить комментарий