пятница, 9 февраля 2018 г.

                                                          Спасибі що Ви з нами

             Кожного року в листопаді місяці український народ зі  скорботою та щемом  душі  згадує, як чорною млою пройшовся по нашій землі страшний морок – голокост. Кожну оселю, кожну сімю захопило у свої тенета загальне горе. Багато тисяч наших українців пішло в той час з життя: діти, молоді  та старі люди.  Сьогодні ж  ми вшановуємо тих кого немає з нами поряд поминальним словом або хвилиною мовчання, відвідуємо людей які пережили ті страшні часи.

              Учні  4 класу Судіївської ЗОШ І-ІІ ступенів з класним керівником Оленою Миколаївною Гречко  відвідали вдома жительку села Шевченки Надію Андріївну Ведмідь. Ця жінка багато зазнала горя, як під час голодомору так і під час війни (вона  була примусово вивезена на роботи в Німеччину). Надія Андріївна народилася у 1917році. Звичайно життя селян вже тоді було тяжким, колективізація, утворення колгоспів. Як говорить Надія Андріївна: «Що за свої роки не прийняла жодного уколу, пігулки, якщо і траплялася недуга лікувала все народними методами. Я вдячна Богові, що він мені послав добре, міцне серце, навіть незважаючи на те, скільки страждань випало на мою долю». А ще побажала всім людям та особливо діткам ніколи не зазнавати голоду, війни, страждань та знущань, які довелося їй пережити. До цього часу в її душі збереглося бажання творити своїми руками прекрасне, приємне для людей і для душі – це мистецтво вишивання.
               
«А сорочечку, яку я вишила своїми руками я нікому не продам. Гроші розійдуться, а вона залишиться на мені» - зауважила Надія Андріївна. 
              Діти слухали уважно розповіді, адже таке важко зрозуміти нинішнім дітям, коли зараз такий вибір страв в кожного на столі,коли в хаті тепло, затишно і є що одягнути. Діти прийшли в гості до Надії Андріївни не з пустими руками. Громадськість нашого села передала смачненьких гостинців, чудові квіти і низку щирих побажань  в знак поваги та пошани до цієї жінки яка вже відзначила  свій столітній ювілей .
             Ми вдячні всім хто відгукнувся до нас, щоб ця зустріч стала пам’ятною та приємною для Надії Андріївни, а саме секретарю сільської ради с. Судіївка Валентині  Дмитрівні Жилі, депутату сільської ради та директору СБК с. Шевченки  Ларисі  Володимирівні Наливайко,   депутату районної ради та голові ССТ «Краяни» Евгенію Азарову,Мачухівському споживчому товариству магазин «Продукти» с. Судїївка Тамарі Іванівні Соловей, господині  магазину «Петрович» Марії Петрівні  Сіроклин,  місцевому квітникарю Олександру Миколайовичу Романцову.


Зустріч організували педагоги
О.М. Гречко та С.О. Лимар
Судіївська ЗОШ І-ІІст.












Комментариев нет:

Отправить комментарий